Национална среща на железопътните моделисти 2013

Здравейте малки, големи и още по- големи моделисти.

За съжаление завърши поредната четвърта национална среща на железопътните моделисти, която отмина толкова бързо и неусетно. Но пък останаха хубавите спомени за нея.

Най- хубавото наистина беше общото трасе в ТТ, на което пробвахме симулация на локонет мрежа, карахме толкова много влакове. Мога само да пожелая на всички на следващата среща или още преди това това трасе да е с двойно повече модули, които малко по малко да започнем и да украсяваме с ландшафт.

Беше представена от Гроздан Грозев книгата Пътническите вагони в българските железници с автор Стефан Стоичков, историята на създаването и, трудностите срещани при ображотката на материалите та чак до излизането на готовия продукт.

Бяха показани и макет в Н0, както и модели на български локомотиви серии 07, 42,44,55 и добре познатите от предни срещи 14  И 15. Колорита на БДЖ композицията в ТТ според мен беше шедьовъра на това събиране.

За първи път бяха организирани демонстрационни срещи за конфигуриране на консисти и инсталиране на декодери в локомотиви. Поради проявения интерес за следващите срещи ще опитаме да реализирами и демонстрации по основни техники в моделирането. За съжаление записите на двете демонстрационни части са с лошо качество на звука и няма да се пускат. Но като едно начало това да е кусура, който ще гледаме да оправим следващия път.

Иначе в категориите на конкурса участваха малко модели, макети и модули, въпреки, че през изминалата година много нови модели видяха бял свят.

Вечерта естествено завърши в механата на комплекса с много настроение.

Радва ме, че виждаме нови хора, запалени от хобито, проявяващи интерес с онзи пламък в очите, който не се забравя.

Благодаря на всички, които уважиха събитието и го направиха отново център на моделистката общност.

Разбира се винаги има място за критика и пропуски, които сме допуснали, но апелирам и към всички участници, при обявяване на такива събития да се спазват  зададените срокове и указания, за да може организацията да протича безпроблемно.

 

Повече снимки на http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/topic,4334.0.html